(function(i,m,p,a,c,t){c.ire_o=p;c[p]=c[p]||function(){(c[p].a=c[p].a||[]).push(arguments)};t=a.createElement(m);var z=a.getElementsByTagName(m)[0];t.async=1;t.src=i;z.parentNode.insertBefore(t,z)})('https://utt.impactcdn.com/P-A3502288-a9cb-4340-917f-17f9645d00631.js','script','impactStat',document,window);impactStat('transformLinks');impactStat('trackImpression');
8 steg: Søknadsveileder
VIKTIG MELDING:
Veiledningen under er et samlet resultat av arbeidet til hundrevis av vellykkede tutorer, som har samarbeidet for å gjøre den 30 minutter lange søknadsprosessen så enkel som mulig for våre nye tutorer.
Erfaring har vist at å fylle ut søknaden uten å referere til HVERT ENESTE STEG i denne veiledningen, ofte fører til at søknaden din blir avvist. Dette skjer fordi man kan komme til å registrere feil informasjon i avsnitt som viser seg å kreve litt mer enn man først tror.
Anbefaling: Åpne den følgende veiledningen i ett internettvindu, og søknaden (lenke i steg 1) åpen i et annet internettvindu, og bytt mellom de to for å sjekke at hvert eneste steg du fyller ut følger veiledningen nøye.

Vil du bli med i vårt fellesskap på sosiale medier? For å få kontakt med hundrevis av andre nye tutorer, bli med i vår supportgruppe på Whatsapp, «Online Language Tutors».
STEG 1: REGISTER DEG
Klikk her for å starte din søknad som tutor.
STEG 2: INFORMASJON OM DEG
Fyll ut seksjonen «Informasjon om deg» med dine detaljer.

Til å starte med kan du velge en timelønn på 250 kroner. For en tutor med norsk som morsmål er det vanlig med å ta en timelønn på mellom 250 og 350 kroner. Hvis studentene dine er fornøyde med deg, kan du øke timelønnen din ytterligere.
Se en veiledningsvideo for dette nedenfor

STEG 3: PROFILBILDE
Last opp et profilbilde. Les detaljerte retningslinjer for bilder her.

Vanlige tabber: Bilde av deg selv, dårlig kvalitet på bildet; uprofesjonell fremtoning
Se en veiledningsvideo for dette nedenfor

STEG 4: SERTIFISERING
Personer med norsk som morsmål BEHØVER IKKE å vise frem undervisningsattest. Hvis dette gjelder deg, kan du hoppe over dette steget ved å klikke på boksen «Jeg har ingen undervisningsattest ennå» nederst på siden.
STEG 5: UTDANNELSE
Fortell elevene mer om hva slags høyere utdannelse du har fullført, eller som du studerer for øyeblikket.
Hvis du hverken har høyere utdannelse eller studerer noe nå, kan du hoppe over dette steget ved å klikke på boksen "Jeg har ingen høyere utdannelse" nederst på siden.
STEG 6: PROFILBESKRIVELSE
Skriv en profilbeskrivelse på engelsk (minst 100 ord). Les de detaljerte retningslinjer for BESKRIVELSEN her.

Eksempler på overskrift:

- Bygg din fremtid: jeg skal gjøre deg flytende i norsk med tilpasset opplæring

- Norsk morsmålstaler utdannet fra Universitetet i Oslo

- Forretningsnorsk på høyt nivå, standard norsk uttale

Også kan du se på flere eksempler på vellykket søkere for de språkene du ønsker å undervise i, ved å se på video og eksempler på søknader her:

bit.ly/teacher-profile-examples

Her har du en vellykket mal som du kan bruke for å skrive din egen profilbeskrivelse:

*Hils på leseren (dine potensielle studenter)*

*Presenter deg med én setning*

*Skriv hvilket universitet du er utdannet ved, og hvilken studieretning du studerer og/eller studerte*

*Skriv en setning om hvorfor du ønsker å undervise i norsk på nettet*

*Om du har noen erfaring med undervisning, skriv en setning om det her*

*Nevn om du kan undervise barn og voksne eller bare voksne*

*Nevn hva hovedfokuset på dine leksjoner kan være (forbedre grammatikk, forretningssamtaler, daglige samtaler, korrigere uttale, diskuter om forskjellige tema på norsk osv.)*

*Nevn hvorfor studenter burde velge akkurat deg som underviser her*

*Legg til en "Oppfordring-Til-Handling" for å invitere studenter til å bestille en time med deg eller stille deg spørsmål*

Vanlige tabber: grammatikk

Se en veiledningsvideo for dette nedenfor

Her kan du finne 3 eksempler på en vellykket beskrivelse.
STEG 7: INTRODUKSJONSVIDEO
Dette er faktisk veldig lett. Vi forstår at kameraet kan føles skremmende og uvant, men hvis tusenvis av andre tutorer har fått det til før deg, så klarer du det også.

Registrer en video (på minst 30 sekunder og ikke lengre enn 2 min.) på norsk. Les detaljerte retningslinjer for videoer her.

Følg retningslinjene ovenfor nøye. Du kan se noen videoeksempler her.

Du kan følge den samme malen som den du bruker i profilbeskrivelsen, men ikke les fra skjerm hvis dette gir dårlig belysning.

Hvis videoen ikke laster opp, eller siden «fryser», oppdater siden minst 2 ganger. Da får du muligheten til å laste opp videoen på nytt eller fortsette med søknaden.

Vanlige tabber: dårlig oppløsning/belysning
VIKTIG: vennligst spill inn en video eller last opp din egen ulistede video fra Youtube - IKKE bruk lenker fra tilfeldige videoer på Youtube, siden dette gjerne fører til at søknaden din blir avvist.

STEG 8: TILGJENGELIGHET
Vi anbefaler å angi så mye tilgjengelighet som mulig, slik at du kan sikre deg dine første timer og anmeldelser så snart som mulig.

Du kan forandre tilgjengeligheten din når som helst på et senere tidspunkt, med bare noen få, enkle klikk.
GRATULERER! Du har nådd mållinjen!

Når du begynner å undervise, kan betalinger for det du tjener gjøres på mange måter: som direktebetaling til din bankkonto eller digitale lommebøker som PayPal.

Om du har flere spørsmål om søknadsprosessen eller tekniske problemer (f. eks. videoopplasting), venligst ta kontakt med [email protected]

Vi ønsker deg en vellykket søknadsprosess.